2011. dec. 8.

Mézeskalács

Gyűjtögetek karácsonyra receptet. Igaz van vagy 3 receptkönyvem is +1 nagy süteményes és 2 ünnepi receptkönyvem, de úgy gondoltam még (az összehasonlítás kedvéért) körbe nézek a neten is.
Most ezt találtam :)

Karácsonyi receptek
Mézeskalács recept
Hozzávalók:
» 25 dkg méz
» 5 dkg vaj
» 3 egész tojás
» 10 dkg porcukor
» 1 evõkanál fahéj
» 1 kávéskanál szegfüszeg
» 2 dkg szalakáli
» 70 dkg liszt

()

Elkészítés: A mézet és a vajat langyosítsd meg. Egy másik edénybe tedd az egész tojásokat, porcukrot és a fűszereket valamint a szalakálit. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos vajas-mézbe. Újból dolgozd össze és gyúrjál bele kézzel 70 dkg sima lisztet. Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten 1 napig. Másnap nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, formázd(angyalka, karácsonyfa, csengő, télapó stb.)kend be felvert egész tojással a tetejét, majd tedd fóliával bélelt tepsibe. Forró sütőbe süsd mogyoró barnára(4-5 perc). Ha kihűlt, gyönyörűen lehet díszíteni, a fenyõre díszként felaggatni. Csodálatos illat lengi be a házat. Díszítõ cukormáz készítése: 1 tojásfehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot adjál, hogy összekavarva igen sûrû anyagot kapjál.(Habverõvel nem szabad verni!)Kanállal rakj kicsi mennyiséget nejlonzacskóba, a minek sarkára kicsi lyukat vágtál. Úgy rajzolj, mint a ceruzával. Színezheted kakaóporral is a cukormázat. Előre el lehet készíteni, és ajándékozz mindenkinek, akit szeretsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése