2012. márc. 30.

Végre elkezdtem...

a keresztszemezést! Gyakorlással vagy próbálkozással kezdtem, egy nyuszival. Imádom, teljesen kikapcsol :)Bár ahogy elnéztem koncentrálni kell közben (nekem legalább is :) ) mivel egy vagy 2 sorral többet csináltam, de még így sem szegte a kedvemet! Nagyon tetszik :))




2012. márc. 29.

Koszorút is próbáltam készíteni...

A tojásded alakú a bejárati ajtót fogja díszíteni (ha kész lesz, mivel még nincs ötletem rá), a másik a kaput. De ami a kapura menne, azt hiszem nem jó úton haladok vele, ahogy készülök, egyre jobban nem tetszik... nem tudom mi legyen vele,  teljesen elbizonytalanodtam :(



Kis sete-suta pillangóm :))

Gyöngyözéssel próbálkoztam, azt hiszem kevés sikerrel, nem valami szép, de nekem sokat jelent, és csak azért mert pillangó... Minden pillangónak örülök :)) és úgy gondolom majd jól mutat a minden évben feldíszített ajtó tetején...





2012. márc. 28.

Mindig a kezdet a nehéz...

valójában, elkezdtem a húsvétra készülni. Nem akarok úgy járni, mint múlt évben (se festék, se alapanyag és tojit is vadászni kellett). Na most minden van itthon :) Festék is (bőven) alapanyag is (bőven), ötlet is (bőven), csak időm van kevesebb. Tyúklépésben készülök. Még nem varrtam egy dekát sem és úgy érzem holnap már húsvét. Szeretném kipróbálni a keresztszemezést is, és szint úgy alapanyag van cérna van ötlet van, csak időm nincs hogy neki leselkedjek (vagy merszem nincs mert nagyon kezdő vagyok) . De egy boldogságom van azért a húsvéti koszorúkat már összefontam. Talán kész eszek húsvétig :))
Addig is pár ötlet ami tervben van :)) és amiket innen onnan ellestem/csentem...




2012. márc. 6.

Várom már a húsvétot :)

És neki álltam olvasgatni :)

Húsvét (2012. április 9. - HÉTFŐ)
Mit ünneplünk húsvétkor?
A húsvét, a kereszténység egyik szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Húsvét vasárnapja a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni első vasárnap.
A húsvét angol neve: passover, átrepülést jelent. Gyakorta használják az Easter elnevezést is, amelynek eredete a német Oster szóval együtt keresendő. Őse egy germán istennő, Ostara az alvilág úrnője, ünnepe a tavaszi napéjegyenlőség idején volt. Az is lehet, hogy neve az East, a kelet szóból származik, s a napfelkeltére utal. A szó a magyarban nem található meg, de Csíkményságon a húsvéti körmenet neve: kikerülés, más vidékeken a feltámadáshoz kapcsolódik. A magyar szó: a húsvét, az azt megelőző időszak, a negyvennapos böjt lezárulását jelzi.
A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés. Húsvét napja az 1582-ből származó egyházi szabályzat szerint a tavaszi holdtölte utáni első vasárnapra esik: március 22-e és április 25-e közé. Húsvét kialakulásában fontos szerepet játszik a zsidó húsvét, a pészah. E vallás tanítása szerint e napon ünneplik a zsidók az egyiptomi rabságból való menekülésüket. Az Ótestamentum szerint a halál angyala lecsapott az egyiptomiakra, a zsidók kapuját azonban egy frissen leölt bárány vérével kenték be, így az ő házukat "elkerülte" a végzet.

2012. márc. 2.

Tavasz... vagy legalább is 10fokkal több mint volt eddig :)

Kellemes is a napfényes délelőtt kint látni a gyerekeimet ahogy önfeledten motoroznak, futkároznak és szeretik egymást :))
Pár képecske, hogy értse mindenki8 miről beszélek :))